Συναγερμός: «Κορωνοΐος»

Της Θεοδώρας Νικολάου (μαθήτρια Λυκείου)

#μενουμεσπιτι Αυτό το hashtag υπάρχει πλέον παντού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άλλοτε εμπαικτικά άλλοτε κυριολεκτικά. Ένα hashtag που πολλοί το βάζουν, λίγοι το τηρούν όμως. 

Λογικά δεν είμαι η μοναδική που παρακολουθώ καθημερινά στις ειδήσεις και στα story του Instagram πλήθος ανθρώπων σαν κοπάδια προβάτων να βγαίνουν έξω «να πάρουν τον αέρα τους»!

Οι οδηγίες των επιστημόνων είναι ρητές και αμετάκλητες: μένουμε σπίτι για να προστατεύσουμε κυρίως τον εαυτό μας αλλά και τους γύρω μας.

Η αδιαφορία για την κοινωνική πραγματικότητα και η ακηδια του ανθρώπου είναι διαχρονικά συμπτώματα κοινωνικού αυτισμού.Ευχής έργο όμως είναι να σκεφτούμε πρώτη φορά έξω από τα στεγανά, χωρίς κομματικές-χρωματικές αποχρώσεις, χωρίς το δαιμόνιο εκείνο που μας καθιστά «εαυτουληδες».

Είναι μια πρωτοφανης κατάσταση για όλους μας παγκοσμίως και όλοι κρεμόμαστε από τα λεγόμενα της διεθνούς ιατρικής κοινότητας. 

Αντί για ανήσυχοι και «επαναστάτες», εμείς οι Έλληνες θα έπρεπε να νιώθουμε ένα βαθμό ασφαλέστεροι από όλους τους άλλους και να ειμαστε πρώτη φορά νομοταγείς διότι η ελληνική κυβέρνηση έδρασε άμεσα και ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη, κατά γενική ομολογία όλων.  

Ας μείνουμε σπίτι, ας πάψουμε να το παίζουμε κοινωνικά αδιάφοροι «ήρωες» και ας τηρήσουμε τα μέτρα για εμάς και τους γύρω μας. Δυστυχώς μερικοί, μόνον όταν χάσουν τα κοντινά τους πρόσωπα θα αντιληφθούν την έκταση αυτής της πανδημίας.

Μέχρι τότε #μενουμεσπιτι.

1 άποψη για το “Συναγερμός: «Κορωνοΐος»

  1. Εύγε για την ευαισθησία και την εγρήγορση στην οποία προτρέπει η η αρθρογράφος. Ως μαθήτρια μαθητεύει, ταυτοχρόνως όμως αποδεικνύει οτι μπορεί να <> και να δίνει μαθήματα ευθύνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *