Ευρωπαϊκή αναγνώριση στον Γιώργο Κρικρή για την ανακύκλωση στη Νέα Σμύρνη

Σε μια επαινετική αναφορά για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τη Νέα Σμύρνη προέβη η ευρωπαϊκή ιστοσελίδα TheMayor.eu στην οποία παρουσιάζονται όλες οι καλές πρακτικές των Δήμων της Ευρώπης. Μέσα σε αυτές συγκαταλέγεται η πρωτοβουλία του Δήμου Ν. Σμύρνης και του Γιώργου Κρικρή για το ψηφιακό πρωτάθλημα ανακύκλωσης στα σχολεία.

Η αναγνώριση αυτή δεν είναι η πρώτη καθώς ο νεαρός αυτοδιοικητικός φαίνεται πως γνωρίζει άριστα τις νέες τάσεις της εποχής και τις καλές πρακτικές που προωθούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση βάζοντας στο χάρτη των αποτελεσματικών δήμων την περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Συγκεκριμένα, για την υλοποίηση του 1ου ψηφιακού σχολικού πρωταθλήματος ανακύκλωσης, εγκαταστάθηκαν στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης ειδικοί ψηφιακοί κάδοι με ζυγαριές. Κάθε τάξη θα μπορεί να ανακυκλώνει με τον δικό της κωδικό και υπό την καθοδήγηση των δασκάλων του κάθε τμήματος. Τα υλικά που ανακυκλώνονται, όπως μπουκάλια, πλαστικά, χαρτί, καπάκια κ.α., θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν χρησιμοποιηθεί στο σχολείο (όχι να φέρνει το κάθε παιδί όγκο υλικών από το σπίτι). Οι κάδοι βρίσκονται τοποθετημένοι στους κοινόχρηστους χώρους και στο γραφείο του διευθυντή τοποθετήθηκε ένα μόνιτορ, όπου καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο οι «επιδόσεις» των τμημάτων με βάση το ζύγισμα που προκύπτει στους κάδους. Τα τρία τμήματα από όλο το σχολείο, που στο τέλος του πρωταθλήματος θα έχουν πετύχει τις τρεις καλύτερες επιδόσεις, θα ανακηρυχθούν πρωταθλητές και θα ανταμειφθούν με βραβείο.

Ελπίζουμε σύντομα να ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι το παράδειγμα της Νέας Σμύρνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *