Μετρό σε Καλλιθέα και Παλαιό Φάληρο; Άνοιξε η συζήτηση

Πόσο μακριά είναι η υλοποίηση της γραμμής του Μετρό που θα περνά από Καλλιθέα και Παλαιό Φάληρο; Απ’ ο,τι φαίνεται όχι και τόσο μακριά. Αφορμή γι’ αυτή τη διαπίστωση δόθηκε στις δυο απανωτές εκδηλώσεις που διεξήχθησαν στην Καλλιθέα.

Η πρώτη διεξήχθη στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με πρωτοβουλία του Δήμου Καλλιθέας, στο οποίο ο Δήμαρχος της πόλης, Δημήτρης Κάρναβος, οριοθέτησε τον μεγάλο στόχο για την Πόλη του: την τελική χάραξη και δημιουργία γραμμής Μετρό που θα διευκολύνει την μετακίνηση των επισκεπτών που δέχεται τόσο το ΚΠΙΣΝ όσο και η ευρύτερη περιοχή του παραλιακού μετώπου, με αιχμή του δόρατος την Καλλιθέα.

Η δεύτερη εκδήλωση, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με πρωτοβουλία του Δικτύου για τη Λεωφ. Συγγρού για την ανάπτυξη του πολιτιστικού αποτυπώματος της περιοχής. Ανάμεσα στις πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις τόσο των επιστημόνων όσο και των δημοτικών αρχόντων, όπως οι Δήμαρχοι Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης και Π. Φαλήρου αλλά και οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Φωστηρόπουλος, Μανώλης Κωστάκης και Γιώργος Κρικρής.

 

Κοινή διαπίστωση και στις δυο εκδηλώσεις ήταν η άμεση ανάγκη για εκ νέου ανάπτυξη χάραξης και υλοποίησης της πολυσυζητημένης γραμμής Μετρό προς ανακούφιση των περιοχών που έχουν δεχτεί τον μεγαλύτερο φόρτο αυτοκινήτων και επισκεπτών στο ΚΠΣΙΝ αλλά και στο μέλλον όσο αναπτύσσεται το παραλιακό μέτωπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *