Δημήτρης Μάγγελ: “Είναι επιτακτική ανάγκη να προβληθούν άνθρωποι πρότυπα”

Μια μικρή συνέντευξη μας παραχώρησε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας, Δημήτρης Μάγγελ, με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνει η οργάνωση στο Διασχολικό Κέντρο Γλυφάδας, το Σάββατο στις 18.30. Μας μιλά για τους ανθρώπους πρότυπα που χρειαζόμαστε, για τους νέους και την πολιτική καθώς και τα προσεχή του σχέδια.

 

Δημήτρη πες μας δύο λόγια για την Εκδήλωση που διοργανώνεται από την ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας.

 

Αρχικά η εκδήλωση που διοργανώνουμε ονομάζεται «ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ». Σκοπός μας είναι σε μία εποχή που η κοινωνία μας προβάλει κατεξοχήν λάθος πρότυπα, είναι επιτακτική ανάγκη να προβληθούν άνθρωποι πρότυπα που πολλές φορές με αρκετά πρωτότυπο τρόπο προσφέρουν πραγματικά στο κοινωνικό σύνολο. Η εκδήλωση αυτή είναι μια ιδέα που δημιουργήθηκε πριν αρκετά χρόνια στα παιδιά, αλλά παρόλα αυτά δεν οργανώθηκε ποτέ. Είναι μια εκδήλωση όμορφη αλλα κυρίως διαφορετική απο όλες τις αμιγώς πολιτικές εκδηλώσεις που γίνονται αυτον τον καιρό και για τον λόγο αυτό πήρα την απόφαση να την κάνουμε. Σίγουρα η διοργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά το κάναμε με πολύ αγάπη και χαρά.

 

Τι είναι για σας στην ΟΝΝΕΔ Πρότυπο και τι Πρωτότυπο στη σημερινή εποχή όσον αφορά την Πολιτική;

 
Δυστυχώς διανύουμε μια εποχή που οι περισσότεροι άνθρωποι αποστρέφονται την πολιτική. Ιδίως οι νέοι. Και, ίσως, οχι άδικα. Στην πραγματικότητα όμως πολιτική δεν είναι μόνο οι αποφάσεις. Όλοι μας είμαστε πολιτικά όντα. Γιαυτόν τον λόγο μάλιστα επέλεξα στην προηγούμενη ερώτηση να χρησιμοποιήσω την φράση «αμιγώς πολιτική». Μπορεί να μην είναι εκδήλωση με πολιτικούς, πάνελ και συζητήσεις πάνω στην επικαρότητα αλλά αυτό δεν την κάνει μη πολιτική εκδήλωση , γιατί οι άνθρωποι που θα μας μιλήσουν είναι πολίτες που ανιδιοτελώς προσφέρουν στο κοινωνικό μας σύνολο. Εξάλλου, αυτός πρέπει να είναι ο κοινός στόχος όλων μας, να προσφέρουμε στην κοινωνία με όποιον τρόπο μπορούμε και να πηγαίνουμε βήμα βήμα μπροστά.

 

Τι ετοιμάζετε στο μέλλον; Έρχονται εκλογές, είστε έτοιμοι;

 

Για το μέλλον, μπορώ να πώ με σιγουριά οτι αν όλα πάνε καλά θα θέλαμε να κάνουμε ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ vol. 2. Επίσης, μια πολύ ωραία ιδέα που θα επιχειρήσουμε να υλοποιήσουμε στο μέλλον είναι ένα αναπτυξιακό συνέδριο «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΙΔΕΕΣ», στο οποίο θα δοθεί βήμα σε νέους ανθρώπους να εκφράσουν ιδέες για την πόλη μας. Τώρα για τις εκλογές. Ένα θέμα που συζητείται πολύ και σίγουρα θα μας ταλαιπωρήσει όλους αρκετά στο άμεσο μέλλον. Η ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή. Εξάλλου, ο στόχος είναι ένας, να φύγουν αυτοί οι κυνικοί, ιδεοληπτικοί αλλα κυρίως ανίκανοι άνθρωποι. Η εμμονή τους με την εξουσία και οι χειρισμοί τους που κινούνται με μοναδικό γνώμονα το επικοινωνιακό κέρδος, είναι το λιγότερο επικίνδυνοι.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *